The brief was to convert a disused rail line into a publicly accessible, contemporary restaurant and bar venue. It needed to sit comfortably within the surrounding heritage context while making a positive contribution to the local resident and Melbourne tourist experience.

A series of pre-fabricated white polycarbonate box buildings respond in an abstract manner to the linear nature of the rail lines, platforms and the river.

A central passage extends from the east entry to the west, allowing for direct and efficient movement through the interior of the project.

At night, the white polycarbonate buildings are illuminated, providing a glowing backdrop that patrons can enjoy, which enhancing the dynamic amenity of the Yarra River and its surroundings.

Date:

2015

Gross Floor Area:

1000 sqm

Client:

HQ Group

Consultants:

BDD Engineering / Cortese Consultants

General Contractor:

Rattray Group

Photography:

John Gollings